Kunst & Cultuur

BPD levert al ruim 70 jaar een bijdrage  aan de kwaliteit van de leefomgeving van mensen. We stimuleren op verschillende manieren kunst en cultuur, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Zo maakt BPD al bijna 30 jaar BPD Cultuurfonds mogelijk en bestaat de BPD Kunstcollectie inmiddels 40 jaar. Met BPD Lab zetten we kunst en cultuur in bij visievorming op toekomstige opgaven van BPD. Daarnaast versterken we met BPD Kunstprojecten kunst en cultuur in relatie tot de gebiedsontwikkelingen van BPD.

"Kunst en cultuur geven een waardevolle betekenis aan de leefomgeving van mensen en zijn onlosmakelijk verbonden met de organisatie."
- Walter de Boer, CEO BPD

BPD Cultuurfonds

BPD Cultuurfonds ondersteunt kunst- en cultuurprojecten die een relatie hebben met bouwen, de gebouwde omgeving, stedelijke ontwikkeling, gebiedsontwikkeling en openbare ruimte. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit en de beleving van de leefomgeving in Nederland. Zo ondersteunt BPD Cultuurfonds de realisatie van kunst in de openbare ruimte, publicaties en tentoonstellingen op gebied van architectuur en gebiedsontwikkeling. Daarnaast speelt zij een rol in herbestemming en instandhouding van monumenten.

Meer weten? www.bpdcultuurfonds.nl

Aura Utrecht

PolyLester, Utrecht

Pier + Horizon

Paul de Kort, Kraggenburg

Sluiswachters-huisje

StudioKRAMER, Zaandam

BPD Kunstcollectie

Kunst en cultuur zijn onlosmakelijk met BPD verbonden.  In 1976 is, naar aanleiding van de uitbreiding van het hoofdkantoor  in Hoevelaken,  besloten om kunst te gaan verzamelen. Al vanaf de start werd er internationaal verzameld. Het doel was een afspiegeling van de actuele kunst te verzamelen. Inmiddels bestaat de collectie uit ruim 1000 kunstwerken en is het zwaartepunt van de collectie komen te liggen op hedendaagse (inter-)nationale kunst waarin ruimte een rol speelt. De collectie is nadrukkelijk verbonden met het bedrijf en haar medewerkers.

Meer weten? www.bpdkunstcollectie.nl

Plastiek

André Volten, 1975

Cardinal Points (Light Grey)

Steven Aalders, 2006

Auschwitz

Carel Visser, 1957

BPD Kunstprojecten

We  zetten onze expertise in op het gebied van kunst en cultuur voor de gebiedsontwikkelingen van BPD. Dit varieert van kunst in de openbare ruimte,  tot het ontwikkelen van een tijdelijk kunst- en cultuurprogramma voor een specifieke plek. Hiermee voegen we waarde toe aan de kwaliteit van de leefomgeving van mensen. We werken hiervoor samen met kunstenaars en architecten, culturele instellingen, bewoners, gemeenten en andere betrokken partijen. Gezamenlijk kijken we wat er voor de specifieke plek nodig is om tot een geslaagd eindresultaat te komen.

Meer weten? Lees het laatste nieuws over BPD Kunstprojecten.

Beemsterbrug

Polylester, De Beemster

Veneetsekade

Hans van Bentem, Alkmaar

Plaspoelhaven

Leidschendam

BPD Lab

Innovatie, experiment en debat staan centraal bij BPD Lab. Bij BPD Lab zetten we kunst en cultuur in bij visievorming op toekomstige opgaven van BPD. Zowel aan de voorkant van het ontwikkelproces als aan de kant van de realisatie van een leefomgeving . We onderzoeken actuele thema’s op het gebied van gebiedsontwikkeling aan de hand van alternatieve en innovatieve praktijken van stedenbouwers, publieke ontwikkelaars, kunstenaars en architecten.
BPD Lab bestaat uit een tentoonstelling, een interne bijeenkomst en BPD Lab Op Locatie.

Meer weten? Lees het laatste nieuws over BPD Lab.

Revolutionary Traces

Ângela Ferreira

BPD Lab Op Locatie

Luchtsingel Rotterdam

Vertical Village

MVRDV

Het laatste nieuws

BPD Kunst & Cultuur

Lees meer

Kijk ook op