Bijzondere woonvorm in Emmen: Woonlocatie Het Waal geopend

Wat begon met een idee van een groep ouders is werkelijkheid geworden. Hun kinderen kunnen ondanks een beperking nu zelfstandig wonen in Het Waal, dat afgelopen vrijdag officieel geopend werd. Gebiedsontwikkelaar BPD realiseerde de nieuwe woonlocatie samen met woningcorporatie Domesta en zorgorganisatie Baalderborg Groep.

Het Waal ligt in de volledig vernieuwde woonwijk Emmerhout, vlakbij het winkelcentrum. Het complex bestaat uit 24 appartementen met 4 gemeenschappelijke woonkamers. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Hebben ze zorg nodig? Dan doen ze een beroep op de medewerkers van de Baalderborg Groep.

BPD leverde de zorgappartementen kant-en-klaar op in samenwerking met Peters & Lammerink Architecten en Zomers Bouwbedrijf.  ‘Het was mooi om mee te werken aan dit unieke project', zegt Frans Holleman van BPD. ‘Hiermee hebben we kunnen bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Tegelijkertijd staan zij er met de ondersteuning van de Baalderborg Groep niet alleen voor. Emmen heeft er een bijzondere woonvorm bij.'

Het Waal, Emmen

Bekijk het filmpje dat Domesta maakte over woonlocatie Het Waal:

Kijk ook op