BMW Nederland en BPD maken carsharing mogelijk voor bewoners appartementencomplex Amsterdam

BMW en BPD kondigen hun samenwerking aan voor de invulling van een deeleconomie-initiatief. Het initiatief stelt bewoners van specifieke woonprojecten in staat om 100% elektrische BMW i3's onderling met elkaar te delen. BMW en BPD zetten de elektrische deelauto's in om een duurzaam, betekenisvol alternatief te bieden voor mensen die graag mobiel willen zijn maar geen auto hoeven te bezitten. Ook draagt dit bij aan een lagere parkeernorm in bebouwd, stedelijk gebied - zoals in de hoofdstad.

Op Zeeburgereiland in Amsterdam starten BPD en BMW met een eerste testproject. Vier volledig elektrische BMW i3's zullen, bij de oplevering van het appartement, tot de beschikking staan van  bewoners van het appartementenblok ‘Blok 26'. Zij kunnen de auto's delen door gebruik te maken van een cloud-oplossing waarmee ze het gebruik van de auto's kunnen inzien en inplannen. De auto's staan op een eigen parkeerplek binnen de parkeergarage van het blok, die ook zijn voorzien van laadpalen zodat de auto's altijd volgeladen klaarstaan voor gebruik. Het appartementencomplex, dat door BPD wordt ontwikkeld, vormt een belangrijke omgeving voor de inzet van allerlei deeleconomie-initiatieven op het gebied van ruimte, werk, kennis, voedsel, ontspanning en mobiliteit.
 
Marc Bras, Manager BMW i bij BMW Nederland, licht toe: "Naast elektrisch rijden is autodelen één van de grote trends die wij zien voor de nabije toekomst van mobiliteit. Met dit project laten we middels een slimme samenwerking zien dat we onze gezamenlijke visie ook verwezenlijken. Door auto's te delen, besparen de bewoners aanzienlijk in kosten, terwijl ze wel naar behoefte hun individuele mobiliteit kunnen invullen. In de nieuwe economie gaat het er niet langer om dat je full time een auto bezit. Waar het om draait is dat je op het moment dat je dat nodig hebt, kunt beschikken over mobiliteit. Ook voor steden is het delen van elektrische auto's een oplossing. Denk aan thema's als luchtkwaliteit en ruimte, naar beneden bijgestelde parkeernormen en meer groen in de stad door minder auto's."
 
Hayo Doornink, COO bij BPD, vult aan: "Wij zijn een ondernemende organisatie en kijken actief hoe nieuwe trends zoals urbanisatie en de deeleconomie ons kunnen helpen om nog betere woonomgevingen te creëren. We zijn verheugd dat we opnieuw een samenwerking hebben gerealiseerd die zal bijdragen aan het woonplezier van toekomstige bewoners. Natuurlijk bekijken we aan de hand van hun bevindingen hoe we hen zo goed mogelijk kunnen blijven faciliteren in hun woonwensen."
 
Het autogebruik en de parkeerbehoefte bij woningen is in het stedelijk gebied aan het veranderen. De beschikking hebben over een auto lijkt belangrijker te worden dan het eigendom. Dit komt mede door de oplopende kosten van het autogebruik binnen de stad. Het door BPD ontwikkelde Holon House beschikt alleen over parkeerplekken voor deelauto's en is een volgend concept waar BMW en BPD over praten.

Over BMW

BMW i biedt innovatieve autoconcepten die de mobiliteit in stedelijke gebieden eenvoudiger, intelligenter en duurzamer zullen vormgeven. En dat niet pas morgen, maar reeds vandaag. BMW i bewijst dat duurzaamheid en puur rijplezier elkaar niet uitsluiten maar juist perfect kunnen aanvullen.
De BMW i3 is de meest duurzame auto op de Nederlandse wegen. Bij alle aspecten van deze 100% elektrische auto is nagedacht over duurzaamheid. De productie geschiedt op basis van energie uit wind en water. De gebruikte grondstoffen bestaan onder andere uit gerecyclede PET-flessen en blikjes en natuurlijke materialen als olijfblad, eucaluptushout en kenafvezels. Digital Charging Services garanderen zonne- en windenergie voor het opladen van de auto. De accu kan, aan het einde van zijn levensduur in de auto, gebruikt worden voor opslag van energie uit bijvoorbeeld eigen zonnepanelen. www.bmw.nl/i.

Kijk ook op